- 711 -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DE   SCHREEUW

VAN  DE  VLAMINGEN

 

 

 

50 cm x 60 cm

 

8 maart 2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/\

\/

 

 

 

 

Geïnspireerd op het wereldberoemd Expressionistisch schilderij “De Schreeuw” van Munch maakte henryEC zijn Expressief schilderij  “DE SCHREEUW van de Vlamingen”. Op dit schilderij te zien, lijkt Vlaanderen op een gouden vlinderrups die goed rijp is om een prachtige vlinder te worden van zodra ze haar Waals popaanhangsel kan afwerpen.

Waarom afwerpen? Omdat de Walen met nog geen 40 procent van de Belgische bevolking door de jaren heen voortdurend beslag leggen op minstens 50 procent van de Belgische opbrengsten. Daarom ligt in het schilderij goed verscholen de bodemloze put waarin Vlaams belastinggeld voortdurend verdwijnt naar Wallonië… en sinds de laatste decennia ook nog naar de non-stop immigratie. Dit schilderij is een schreeuwerige aanklacht van de Vlamingen omdat dit alles gebeurde terwijl één op vier eigenvolkse Vlamingen in armoede leefde.

Bovendien was Wallonië voor Vlaanderen een blok aan het been. Neem nu bijvoorbeeld de luchthaven van Zaventem. Deze grootste vlieghaven van België ligt in Vlaanderen nabij Brussel en opende de deuren op 5 juli 1958. Ze werd door haar groot succes een doorn in het oog van de Walen. Daarom begon deze Franssprekende bevolkingsgroep eerst met van een lokale vliegclub uit de jaren stillekes in Wallonië, meer bepaald in Charleroi, een luchthaven te maken. Maar deze lag 60 kilometer ver van Brussel en kon dus de Vlaamse luchthaven niet overklassen. Dus bedachten de Walen een tweede stoot. Ze koppelden de benamingen ‘Vliegveld Zaventem’ en ‘Vliegveld Charleroi’ tot respectievelijk ‘Brussels Airport’ en ‘Brussels South Charleroi Airport’. Maar ook hiermee boekten ze – volgens hen – te weinig succes. Dus volgde een derde stoot onder de gordel: Walen en franskiljons die meer en meer woningen betrokken nabij het vliegveld van Zaventem, begonnen voortdurend aanklachten in te dienen tegen de zogenaamde “lawaaioverlast” aldaar van de vliegtuigen. Nu moest de Vlaamse Minister van Omgeving zich almaar schrap zetten om de vlieghaven van Zaventem te redden.