- H m14 h27,19 - |
||
|
||
25 december: Oliecrisis (vervolg). Als Adjunct-Kwartiercommandant nam henry enkele maatregelen om tijdens de volledige kerst- en nieuwjaarsperiode in zijn marinebasis mazout te besparen. Hij wist dat er in het verblijf voor onderofficieren tijdens die periode enkel vier Zaïrese gegradueerden logeerden. Hun president had ze naar België gestuurd om bij de marine een vervolmakingscursus te volgen. Zij waren het er gloeiend mee eens, dat de Afrikaanse landen in de olieboycot de kant kozen van de Arabieren. Luitenant henry liet meteen de verwarming in hun logementsblok voor de ganse periode afsluiten, zodat ze het resultaat van hun standpunt zelf aan de lijve konden ondervinden. De krachtmeting tussen het Westen en de Arabieren was hard. En onverwachts werd het conflict bijgelegd. Iedere westerling dacht dat de OPEC door de knieën was gegaan, omdat de Arabieren het geld nodig hadden. De realiteit was dramatischer: de hoogste Europese politiekers sloten zonder medeweten van hun Europese kiezers een geheime overeenkomst met de sluwe Arabieren om terug olie te krijgen. En wat hield deze geheime overeenkomst in? Dat zou de oorspronkelijke Europese bevolking twintig jaar later ondervinden door de islamisering van hun steden en grondgebieden. De moslims konden zich in de handen wrijven: de wreedaardige Arabische invasie via Zuid-Europa in de zevende eeuw en de Turkse invasie vol verschrikkingen enkele eeuwen later via Oost-Europa waren uiteindelijk wel mislukt; maar nu lag Europa voor het grijpen: de moslims gingen Europa langzamerhand van binnen uit kunnen overmeesteren en onderwerpen. Slechts de extreemrechtse partijen in Europa zagen het gevaar en begonnen zich tegen deze islamisering te verzetten. In Vlaanderen was dit het VB ofte het Vlaams Blok ofte het Vlaams Belang, waarvoor de ingewijde Vlamingen tijdens de verkiezingen begonnen te stemmen.
1974
Het jaar waarin de Belgische politiekers een gevaar zagen in de immigratie en, om de eigen ongerust geworden bevolking koest te houden, een immigratiestop afkondigden... die in werkelijkheid nooit werd toegepast, omdat diezelfde politiekers er persoonlijk profijt van hadden om veel immigranten binnen te laten.
Het jaar waarin voor het eerst een Amerikaanse president zelf zijn ontslag gaf.
Het jaar waarin veel veranderde voor de twee armste West-Europese landen, gelegen in de uiterste linkse en rechtse hoek van het zuiden: Portugal en Griekenland.
25 april: De 'Anjerrevolutie' in Portugal: in een geweldloze opstand wierp het leger er de dictatuur omver met de bedoeling er een democratisch land van te maken. |
||